nedeľa 30. mája 2010

SUMMER IN CITY



Leto v meste - to sú samozrejme šľapôčky, žabky, gladiátorky, ... no poznáte ma, ja som skôr na vysokééé opätky, takže prinášam zopár chuťoviek, ktoré majú dierky, remienky, platformy, drevo no a predovšetkým šmrnc!  

NICHIHO ZVÁDZANIE



Kto sa nezahľadel aspoň do jedného páru topánok od Nichiho Kirkwooda musí byť buď to slepo-slepý alebo analfabet do módy! Jeden z najsamlepších dizajnérov topánok vytvoril tieto mestské črievičky so zaujímavým vzhľadom. Kombinácia metálovej námorníckej modrej so žiarovo ružovou a čiernym mrežovaním, či viazaním a na typickej platforme a lá Kirkwood nenechajú jedinú milovníčku obuvi ľahostajnou! Však, ktorá by sa nechcela v nich prejsť?

štvrtok 27. mája 2010

HALLO CARRIE





















Chcel som vám priniesť čo najviac topánočiek, ztoho veľkééého množstva, čo sa v SATC 2 objavili, no moja snaha bola márna. Podarilo sa mi nájsť len zopár kúskov. Tie čo som chcel najviac som nenašiel. Hlavne tie  fialové,čo mala na sebe Charlotte v Abu Dab na trhuí, alebo tiečierne so zlatou platformou, čo mala Carrie na svadbe XY osoby(neprezradím koho). Tak aspoň tieto prinášam, naj sa mi ľúbia tie zlaté Louboutienky. Sú dokonalé!

SEX AND THE... LUCAS





"Kde bolo, tam bolo..." - tak takto rozprávkovo začína druhá časť úžasného filmu SEX AND THE CITY 2!!! A ona to naozaj rozprávka je. Toľko glamoure, luxusu, krásy, prepychu, nádherných scén, vtipných replík, prekrásnych outfitov a nezabudnuteľných zážitkov, ktoré vás úplne pohltia! Tak taký je nový Sex v meste. 
Včera 26.5.2010 sa mi s mojou polovičkou a kamarátkou podarilo ísť na predpremiéru tohto filmu do BB do Europa cinemas. Bol som vzrušený ako malý chlapec a strašne som sa tešil! Film mal začať o 19-tej no pomalé púšťanie do sály, následné žrebovanie zájazdu (ktoré nás minulo len o vlások) a uvádzacia reč začiatok filmu posunulo skoro až na ôsmu. Hneď ako zaznela zvučka mal som zimomriavky! Bolo tam doslova všetko: romantika , sex, vtip, slzy a veľa, veľa, moc veľa módy!!! A topáááánok!!! :D Po filme bola after párty s čašníkmy v boxerkách, s Martini, so Švédskymi stolmi, super ľuďmi a perfektnou zábavou. Bolo to krásne. Fakt si to chodte pozrieť, určite to nebudete ľutovať. I keď s porovnaním s jednotkou trošku obsah a dej zaostával, ale je to ... rozprávka!!! V piatok idem z nova;)  

utorok 25. mája 2010

NADČASOVÝ A SLADKÝ



Mnoho značiek sa časom stáva až príliš komerčnými a podlieha masovým davom., pričom stráca svoj lesk a originálny šmrnc. No je tu jedno veľké ALE! A pod tým ale hľadajme Emporio Armani. Talianska kvalita a nadčasový dizajn plný ženskosti a noblesy. To všetko obsahujú topánočky tejto značky. Že sa nemílim?!

pondelok 24. mája 2010

BODKOVANÉ BOTKY




Tabitha Smmons ma oslnila a dostala týmito "cute dots"! Letné hravé sandálky z viacerých rôzno bodkovaných vrstiev akoby zobrazovali naivnú a koketnú Lolitku! Na www.bergdorfgoodman.com sa dajú kúpiť za 1240 amerických bodiek!

A EŠTE RAZ BRIAN




Brian Atwood má mnoho krásnych črievičiek,  z ktorých sa nejednej žene príjemne točí hlava. No a určite sa budú ľúbiť i tieto kožené lodičky  s otvorenou špičkou a vnútornou stranou s lesklými čiernymi bodkami na matnom čiernom podklade s nevysokým opätkom. Sú rozkošné!

BRIAN NATVRDO



Ako som uvidel tieto prešívané lakovky na platforme a ihličkách od Briana Atwooda napadli ma dve veci! Po prvé: klasická prešívaná kabelka na zlatej retiazke s brošňou loga od Chanela. A po druhé: latexová transka s bičíkom a lá klip Human Nature od Madonny. Či sa vám viac páči prvá alebo druhá alternatíva je na vás, ale tie lodičky sú pekelne dobré!!!

HOLKA ČO TO VIE



Gwen Stefani poznáme, však??? A jej značku L.A.M.B. tiež poznáme, všakže??? A aj to vieme, že táto speváčka a od roku 2003 i návrhárka má talent a výborný vkus tiež už vieme, však pravda??? No ale čo možno nevieme, je to, že tieto čierne kožené členkové čižmičky s big mašľou na sexy opätku sú z jej najnovšej kolekcie na jeseň 2010. Parádička, nie? 

nedeľa 23. mája 2010

HYBRID OD GIUSEPPEHO






SJP  a lá Carrie Bradshaw sa snažila svoj outfit zakryť, ale jej napoly sandálky a napoly čižmičky s kryštálikovými  popiskami a farebnými remienkami od Giuseppeho Zanottiho, sa jej nepodarilo! Chvala Bohu, bo také krásne črievičky by bol azda aj hriech skrývať! Hneď k týmto krásnym ihličkovským hybridom vám prinášam aj príbuzných z jeho novej kolekcie- lodičky, balerínky a listovku!

UF!!!









Keď som prvý krát uzrel tieto "topánky" (ak sa to dá tak povedať), myslel som si, že je to nejaký kus plastu stočený a ohnutý pri vysokej teplote. Pripomenulo mi to veci čo sme vyrábali na technických prácach na základke. No ale ako vidno, niekto to od nás odkukal a nazval to dizajnérskymi topánkami pod menom Mojito a ten niekto bol Julian Merluza, ktorý na tieto ...(jak to nazvať?)použil uhlíkové vlákna, kaučuk a kožu! Asi vhodné do dažďa! Ale inak skvelo to premyslel!

KVETINOVÁ MAĽBA



Za top topánky tohto víkendu považujem tieto pomaľované lodičky s otvorenou špičkou. Kožené od vnútra, s kvetinovou potlačou na saténe od vonka, také sú lodičky Paula Smitha. Malé umelecké dielko na nôžku LEELARASPAL za 595 amerických dolárov na www.gravitypope.com.

DIVOKÁ CICA



Niekto považuje leopardie, tigrie, gepardie, či zebrie vzory za lacno vyzerajúce, nevkusné alebo škaredé. A potom sú tí, ktorí ich milujú a považujú za určité zobrazenie luxusu (v tej správnej kombinácií a miere), ako napríklad ja - veľmi rád ich používam vo svojich návrhoch! Neviem si predstaviť, že by sa počas roka aspoň raz neobjavili tieto vzory divočiny a safari v niektorých z prehliadok a kolekciách. Čo si myslíte o nich vy?  

TRADIČNÉ NETRADIČNE










Ce Ce Chin uviedla v apríli 2010 svoju kolekciu obyčajných členkovích topánočiek v štýle 40-tych rokov v netradičných zvrškoch, prevažne z lakovanej kože, čipky či saténu na tenkých opätkoch v podobe sklenených flakónov. Myslím, že sú viac než krásne!

sobota 22. mája 2010

BOTY, ČI NEBOTY?
























Chau Har Lee zverejnil svoju novú kolekciu  na jeseň/zima 2010. Áno, áno viem, je to trošku viac ako netradičné a v podstate riadna avandgarda, ale tie boty majú niečo do seba! Síce sa vám nemusia páčiť, ale za vaše povšimnutie určite stoja!  Mňa si získali tie šieste a posledné!

sobota 15. mája 2010

MARC BY LV









Mňou tak zbožňovaný Marc Jacobs pre LV na sezónu 2010-2011 predviedol na prehliadke v Paríži topánočky, ktoré nakopali, jeho nepodarky z predchádzajúcej sezóny, ktoré musíte mi dať za pravdu, že vyzerali viac než otrasne(tie divné nízke opätky a tie pierkované fúúúzočky - no blééé) a napravili tak jeho povesť skvelého návrhára! Lodičky s jemnou špičkou na vysokom hrubom opätku s veľkou plochou mašľou na špici hrali všetkými farbami. Šlo prevažne o topánočky vyrobených zo pštrosej, krokodílej kože, ale i saténu či brúsenéj kože. Rôzne kombinácie materiálu, či farieb dali new look obyčajným lodičkám, ktoré akoby dýchali eleganciou a pôvabom 50-tich rokov!

VYSOKÉÉÉ DREVÁKY



Celú túto sezónu sa idú všetci zjančiť z drevákov! Tak tu jedny prinášam i ja, síce trošku netradičné, pripomínajúce skôr chodúle, ale o to úžasnejšie. 15 cm opätok a 3 cm platforma z dreva, k tomu pletenina sivastej farby a na svete sú tieto lodičky s otvorenou špičkou značky Gemini od Carvela. Na stránke www.kurtgeiger.com zlacneli teraz na 100 libier.

utorok 11. mája 2010

VAŠE VELIČENSTVO



Typ na dnešné topánky je - Bruno Frisoni for Roger Vivier Fall´s 2010. Tieto královsky modré členkovky so zlatou aplikáciou v podobe listov na vysokom ihličkovom opätku sú jak keby vypadli z doby Kráľa Slnko Ľudovíta XIV. No čo i kráľovský prepych na nohách musí byť!

CHAMELEÓN KAMAELEON


















Za týmito rockovo-undegroundovými kotníkovými čižmičkami s neuveriteľným dizajnom, byť žena, tak si i nohy dolámem a šiel by som i na kraj sveta, len aby som ich mal! Talianska koža a materiály, zaujímavá potlač robia z nich jedinečné kúsky! Stojí za nimi istý taliansky návrhár, rockovo ľadený, ktorý sa presťahoval do Berlína a tam vyrába tieto skvosty. Dajú sa nájsť na stránke http://www.wix.com/kamaeleon/kamaeleon. Vrelo odporúčam sa tam mrknúť!