štvrtok 28. februára 2013

NO NEKÚP TO

   Včera som sa vybral s mojou priateľkou Evkou na menšiu návštevu jedného z mojich obľúbených second hand-ov HUMANA a myslím, že sa oplatilo. Mali akciu "Všetko za max 3,50 EUR"!!! Okrem krásnej ružovej košele s vnútorným dekórom na límci a rukávoch sa mi podarilo vyňurať i dvojo nádherných topánočiek. Podotýkam dámskych! ;) Neplašte sa, nebudem ich nosiť :) Hneď sa mi zapáčili a rozhodol som sa ich kúpiť. Prečo? Lebo:
1. Zapáčili sa mi.
2. Už dávnejšie sa pohrávam s tým, že zakúpim nejaké jednoduché topánočky a poprerábam ich - nejak oživím, dozdobím, skrášlim atď.
3. Manolo Blahnik si kupuje dámske topánky iných návrhárov a zdobí si nimi svoj dom. Tak prečo nie ja? :D
4. Stáli po 3,50 EUR a pani predavačka bola strašne milá a dala nám ešte aj zľavy s poznámkou: "Ste takí zlatí!" :)

Prvé som našiel tieto vedľa figurín.


Jednoduché lodičky zelenej farby na 3,5 cm platforme a na 14,5 cm podpätku so zaoblenou špičkou z umelej koženky, veľkosť 41EUR/8UK. Ide o francúzsku značku Sergio Todzi a konkrétne model RMD-813


Druhý model bol nenápadné skrytý v poličke.


Sú to členkové čižmičky z dvojakej (podľa internetu, že vraj) kože  čiernej farby. Špicatá špička z brúsenej a zvyšok z lesklej. Majú vykrojený otvor, 12 cm podpätok z umeliny a  na vnútornej strane krátky zips. Ide o model ZARA COLLECTION by basic z kolekcie na rok 2011 a veľkosť je 40EUR.



 Podarilo sa mi ich nájsť aj na internete na www.polyvore.com za  40 amerických dolárov.




Takže celkom sa z nich teším a teraz začínam premýšľať ako ich premeniť - určite vám ich potom nafotím a prinesiem nejaký post! ;) 

streda 27. februára 2013

AND THE WINNER IS

   ... a víťazom sa stáva?!.... Roger Vivier and jeho couture sandálky Pop-Poppy Doo z limitovanej kolokcie Randez Vous!!! 



Čierne kožené sandálky s obrovským červeným kvetom ma úplne dostali. Vedel by som si k nim predstaviť obopínajúce čierne šaty s holým dekoltom a s dlhou vlečkou s vysokým rozparkom na jednej nohe. K tomu už len rubínové náušnice a malú červenú kabelku. 


RED CARPET

   Už asi všetci ste nasiaknutý témou THE OSCARS 2013 - THE 85TH ACADEMY AWARDS. Kto bol nominovaný, kto vyhral, kto neuspel, kto bol aký vtipný... a kto mal čo oblečené, akú róbu a aká značka, či návrhár zdobila tú a tú herečku. Nebudem sa zameriavať na to, kto mal čo obuté, ale skúsim na červený koberec poslať pár topánočiek od známych dizajnérov a skúste vybrať vy! Koho by ste si obuli vy alebo aké by mali byť vaše topánky pri preberaní Oscara? :)


A nominovaní sú:


Giuseppe Zanotti


Jimmy Choo


Casadei


Aperlai


Charlotte Olypmpia


Christian Louboutin


Brian Atwood


Dior


Gianvito Rossi



Nicholas Kirkwood


 a Roger Vivier


A víťazom sa stáva...


nedeľa 24. februára 2013

MINI CHUŤOVKY

   Ako tak som mihol očko na novinky z novej sezóny na jeseň zimu 2013. Snáď sa mi podarí urobiť nejaký väčší prierez topánočkami, no zatiaľ som nevidel niečo WOUW! Kolekcie sú neuveriteľné pekné, ženské a rafinované, ale čo sa týka topánočiek, snáď ešte natrafím na skvosty. Trošku som bol sklamaný z niektorých značiek, ale tak ešte sa uvidí ;)
   Prinášam teraz tri mini chuťovky, ktoré ma oslovili. Nič veľkolepé a okázalé, skôr jednoduché, ale i v tom tkvie niekedy viac než dosť! 


Marc Jacobs a hrubé červené lodičky. 


Ralph Lauren a jeho čierne čižmičky so zlatou aplikáciou.


Proenza Schouler a čierno-biele lakované mini lodičky. 

Videli ste vy nejaké "nádhery", ktoré by vás očarili? Prajem príjemný večer. Brú! ;)

piatok 22. februára 2013

DRIES VAN NOTEN S/S 2013

   Jednoduchá elegancia u mňa vždy vyhráva. Preto ma oslovila i kolekcia topánočiek od belgického návrhára Dries Van Noten na jar/leto 2013. Kárované vzory a šachovnicová kocka sú vždy milé a nadčasové. Hlavne čierno-biela kombinácia túto sezónu bude in.


Kockované vzory boli prítomné celú prehliadku..






Nôžky v backstage.


Klasické lodičky, no nie sú elegantné?


... s čiernou šňurovačkou .


Čierno biela šachovnica pôsobí veľmi vkusne.


Tieto si ma získali najviac!!!


Brali by ste niektoré z nich?


štvrtok 21. februára 2013

ČO K NIM?

 Tak k modelu HYELA - k čiernym lodičkám s otvorenou špičkou a bielym "tanierom" s brošňou by som zvolil takýto dajaký obleček. Obliekli by ste si to?


TOPKY NA DNES

  Pôvodne som mal prichystané iné topánočky od značky PPQ, ale pri ich hľadaní som natrafil na čierno-fialové krásky s výšivkami, so zlatom a s kamienkami. No nezošaleli by ste keby ste také mali doma? Brian Atwood vie, ako ženu pripraviť o rozum. :) Sú skvostné!!!


KTZ

   Na London Fashion Week sa pred pár dňami odprezentovala i dvojica návrhárov Koji Maruyama a Marjan Pejoski pod značkou KTZ a uviedli svoju kolekciu na jeseň 2013. Okrem zaujimávých obečkou sa tam mihli i nejedny zaujímavé botičky. Zaujali ma až tak, že vám ich musím ukázať. Išlo prevažne o čižmičky, prevládala čierna, zlatá, ale i potlače, či nápisy. Podľa mňa sa bolo na čo kukať - jednoduché no výnimočné. 



Tieto neuveriteľné čižmičky sú prekrásne. Viacvrstvové a členené okraje sú ako rozvíjajúci kvet a tá zlatá kombinácia s glitríkmy - proste famózne!


A sú aj v čiernom prevedení!!! :)


Modrá sa mi v poslednej dobe obzvlášť páči a aj tu ma zaujala. Na vysokej platforme a s viazačkou - proste kotníčky jak sa patrí! :)


V kolekcii sú aj prvky zvierat - napr. kopýtko ako topánka. Síce extravagantné no veľmi zaujímavo spracované. 


Obzvlášť sa mi zapáčili i tieto čižmičky. Trošku mi to pripomína staršiu kolekciu Vivien Westvood, no aj tak si ma podmanili. Prekrásny ten zahnutý podpätok - čo poviete?


No čo dodať - zlaté hromnice ako čerešnička na torte!


Myslím, že vás museli aspoň jedny osloviť. Tak, ktoré???

piatok 8. februára 2013

TRIČKO

   Dnes ma na FCB potešil odkaz na mojej stene. Čakal ma tam link na post ORIGINAL IS THE ONLY ONE od mojej vernej čitateľky a kamarátky Zanny z blogu SKY HIGH STYLEZ. Teda ide o to, že raz som navrhol svojím stálym čitateľkám návrhy topánok, jednou z nich bola i Zanna a tento model - po nej pomenovaný, sa rozhodla dať na svoje tričko vyrobené cez Shirtinatore. Takže ešte raz ti ďakujem Zanna, nie len za voľbu na triko, ale i za priazeň. ;)


Model ZANNA - kotníkové čižmičky na platforme s bielou mašľou pre Zannu.



Potlač modelu na tričku.


A tričko na Zanne :)

Pekný víkend želám :)


utorok 5. februára 2013

TOPKY NA DNES

   Uchvátili ma dnes žlto čierne vzorované lodičky s viazaním a mašľou okolo členka! Liam Fahy je ich autor a sú z novej kolekcie na jar/leto 2013. 



Vs2R

   Pred nedávnom ma zaujala kolekcia na jar/leto 2013 od Vs2R, je zameraná skôr na siluetu, architektúru a inžinierstvo. Preráža tam futurizmus, čo je v poslednej dobe veľmi obľúbené v topánkovom dizajne. Je to niečo iné a zaujímavé, nemyslíte?