nedeľa 12. decembra 2010

HOLD ŽENÁM I.

Ženy sú prekrásne!!! Vždy boli a budú nekonečnou inšpiráciou pre mnohých umelcov. A ktoré považujem za tie najkrajšie a najvznešenejšie ja? Určite Sarah Jessica Parker, Monica Bellucci, Beyoncé, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Maja Hornaček-Fabián.  Sú to ženy, ktoré mi doslova vyrážajú dych!!! Ich noblesa, ich charizma, ich krása a ich štýl, ktorým sú jedinečné, a ktorým si ma podmanili. Prinášam túto sériu článkov, v ktorých by som vám chcel priblížiť každú z týchto nádherných dám a zároveň vám predstaviť jedinečný model topánok, ktoré som vytvoril pre jednotlivé „moje múzy“ – týmto vzdávam hold ich ženskosti!

Ako prvú z nich by som vám chcel predstaviť Maju Hornaček-Fabián. Možno nie je tak vo svete známa ako ostatné dámy, ktorými sa nechávam inšpirovať, ale určite ju mnohí z vás, čo sa vyznajú v slovenskej móde, poznajú. Podľa mňa, a určite nepreháňam, „prvá dáma slovenského fashion blogu“, ktorá si ma podmanila svojou netradičnou krásou! Jej vlasy, fotogenickosť, jedinečnosť a štýl, si ma od prvého momentu, čo som zazrel jej blog www.leplee.blogspot.com , podmanili. Obdivujem jej krásu, pôvab a jej zmysel pre módu. Ak by som mal niekedy mať vlastnú značku, ktorú by som prezentoval, tak ona by bola určite jej tvárou! Je úžasnááá!!!





A preto som sa rozhodol navrhnúť topánky, ktoré by vystihovali jej style - jej variabilitu a mix štýlov, podčiarkovali jej osobnosť a vyzdvihli jej netypickosť. Jedinečné semišové sandálky s netypicky skrúteným opätkom z dreva a na čierno-bielej platforme s červenými ponožkami pre jedinečnú Le Plee.




Dámy a páni, v rozhovore vám predstavujem Maju Hornaček-Fabián(18) mladú bloggerku a nádejnú novinárku, ktorá sa už dnes úspešne pohybuje vo svete módy:

Čo pre teba znamená móda?
Móda je umenie. Pre mňa určite! Nie je to o slepom kopírovaní prehliadkových mól alebo editoriálov svetových módnych magazínov. Ponúka nám svoju kreativitu, možnosť sebarealizácie, svoju jedinečnosť. Vďaka móde môže človek na seba upozorniť i ukázať, čo v ňom naozaj je a rozhodne nezáleží na tom, či máte k dispozícii šatník Carrie Bradshaw. Móda je pre každého!
Kde zbieraš inšpiráciu pri svojich kreáciách?
Bude klišé ak napíšem, že všade navôkol? Myslím, že nie. Je to tak.... Ľudí najlepšie inšpirujú iní ľudia, jednak svojimi dielami (hudba, fotografia, maľby,...) a jednak sebou samými. To platí aj v mojom prípade.
Máš nejakú obľúbenú značku či návrhára? Prečo?
Momentálne to nie je reálna značka, ale obdivujem Coco Chanel. Pre mňa je to naozaj veľká osobnosť. Jedna žena, ktorá dokázala v konzervatívnej patriarchálnej spoločnosti naozaj veľa. Svojimi modelmi spôsobila predtým v konzervatívnom svete plnom sukní a korzetov doslova revolúciu. Ženy sa začali strihať, odhalili kolená, ťažké sukne a róby zamenili za jednoduché čierne šaty či nohavice, no i napriek tomu stále pôsobili žensky a zvodne. Gabrielle je môj idol!
           Máš obľúbené topánky?
Typická odpoveď ženy: keby len jedny... (úsmev) Momentálne však vedú tieto: 


           Ako by mali vyzerať topánky tvojich snov?
Okrem tých, ktoré si pre mňa vymyslel ty? Mali by byť drzé, excentrické a určite by nesmel chýbať výrazný detail. Ako tak čítam, trafil si sa. (úsmev)
           Aké topánky miluješ?
(Podľa možností) Som otrokyňou high-heels. Podľa možností preto, lebo meriam meter osemdesiat a priznám sa, že nie vždy a všade sa v nich potom cítim svojsky. Pomaly som si však zvykla. Aj moji kamaráti mi zo srandy povedali, že nebudú so mnou nikam chodiť, pretože ich vždy prerastiem (úsmev). Preto veľká vďaka dizajnérom aj za “normálne“ štýlové pohodlné topánky. Dúfam, že si v budúcnosti budem obúvať Jeffrieho Campbella.
Majka ďakujem!!!;)

11 komentárov:

  1. no to je aké milé :-)
    chválim, aj múzu aj autora.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. .) Majka je naozaj veľká inšpirácia, aj pre mňa .)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aj ja mám Majku rada :) ale tie tvoje topánky....sú nádherné, užasné! Máš talent a tieto topánky by mali byť..všade publikované, toto nech vidí verejnosť ;) sú skvelé...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super :)
    Chcelo by to viac otázok a odpovedí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ou ou ou!!!!!

    tak v prvom rade pochvala neskutocnym topankam! a ano chcem nosit le plee na nohach! .D

    v duhom rade zavist....co by som ja dala za to aby po mneniekto pomenoval topanky! to uz je akoze najvysia forma pochvali podla mna! :)

    a v tretom rada pochvala Majke za prijemny rozhovor a suhlasim s tym, ze z nej ide neskutocna charizma... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Táto kombinácia sa mi páči Luky (:!
    Ty a Majka.
    Tvoje návrhy topánok su perfektné! a Majka je naozaj skvelá. Výzorovo aj charakterovo (:!
    Chválim

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. môj zlatý,hneď ako sa tieto topánky dostanú do predajní, bežím ich kúpiť všetkým ženám v mojej rodine, nech stoja, koľko stoja:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. love the shoe design

    vis/follow
    http://styledefinedlondon.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoj Lukáš, máš velmi dobrý vkus čo sa týka topánok,klobúk dole.Nemôžem si pomôcť ,ale ked teraz vidim topánky na akomkolvek podpatku ,zhnusia sa mi akonáhle maju špicatý predok.wrr. milujem vintage topánočky najlepsie koženné a jemne provokatívne ako moulin rouge s hrubým podpatkom ,ale pritom jemnym výrazom ako pre alicu v krajine zázrakov.ak takéto nieco sa dostane na trh a budú od teba ,pojdem za nimi kam bude treba :) p.s slubujem, a tu je moj blog http://spleenofstyle.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť