pondelok 23. apríla 2012

UJO CD

Christian Dior uviedol na sezónu jeseň-zima 2012 topánočky ako sa na takéhoto velikána patrí. Sú elegantné, majú francúzsky šmrnc a zároveň si zachovávajú jednoduchosť a pôvab. Možno na prvý pohľad mohútne a obrovské, no zároveň ženské a jemné. Prevládajú rôzne spracovania kože, od lesklej, cez matnú až po brúsenú. Stretávame sa s farbami ako čierna, staroružová prechádzajúca až do sivofialovej a sivej, no a kde tu sa objavujú sýte farby ako žiarivá červená, královská modrá alebo fuksiová. Mňa zaujali hlavne široké opätky, ktoré keby možno boli o niečo širšie tak by vznikla platforma. Ako jemný akcent sa tu objavuje nenápadná tenká mašlička nad useknutými špičkami alebo zvierací vzor na širokých opätkoch. Časté sú i elastické remienky okolo priehlavkou alebo členkou, ktoré dodávajú stabilitu nôžke na vysokom opätku. Síce nie veľkolepo okázalá ale určite jednoducho krásna kolekcia tak ako sa patrí na túto značku.






Modely topánok na prehliadkovom móle z marca 2012 na jeseň-zimu 2012 v Paríži.




Mašličky sa objavujú i vo väčších veľkostiach ako aplikácia.





Tento model ma obzvlášť zaujal hlavne svojím vzorom na širokom opätku - vyzerá to ako koža dinosaura. Veľmi pôsobivé, jedny z najkrajších.


No a tieto sandálkové výšavy sú i v čiernej farbe - však krásne?


Tieto klasické lodičky sú i v čiernom, fialovom prevedení, ako aj v lakovanej či matnej koži. Dokonalá jednoduchosť. Podotýkam, že čoraz častejšie sa na mólach objavujú špicaté špičky. 

Páči sa vám táto kolekcia, na ktoré z nich by ste pristali?

3 komentáre:

  1. kolekcia je pekná 1,4,5,7,10 by som hneď brala, ja viem že som skromná :D špicaté špičky sa mi však nepáčia..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja mám strašne rada semiš, takže z tých prvých kúskov sa mi páčia asi aj všetky.. :D a ešte aj tie posledné, modré - pre tú krásnu elektrickú farbu! :)
    http://arainbowswan.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nadhera, hklavne tie maslickove :)

    OdpovedaťOdstrániť