streda 9. októbra 2013

DŽUNGLA

   Zbožňujem prírodu. Myslím tým nie len to, že môžem do nej vypadnúť, ale hlavne mám na mysli zvieratá, stromy, kvety, atď. Vždy sa rád na ne dívam. Vždy ma nadchne niečo iné a zakaždým je čo pozorovať. Toľko farieb, variácií, nápadov, rozmanitostí. Príroda je tá najväčšia umelkyňa a ja sa k nej stále a stále vraciam pre podnety! Preto prinášam pár modelov topánočiek, pri ktorých som sa nechal inšpirovať zvieratami, hlavne vtákmi, ich farebnými kombináciami, neskutočným perím exotických druhov a klasickou kombináciou pásov zebry. Sú okázalé a ja si prajem aby i moje návrhy boli také. Nuž, keď ju miluješ nie je čo riešiť! 


Model VIRIA sú členkové čižmičky s otvorenou špičkou, predná časť je z čiernej brúsenej kože, päta a 10 cm vysoký opätok je z imitácie zebrej kože. Medzi nimi je prepletená žltá stuha,ktorá je prichytená čierným perom s perlou v podobe kvapky.  Celý vzhľad je inšpirovaný žlto-čiernym manakinom.


Model VIRIA, autor Lukáš Čunderlík


Sandálky TIA s perlou a dvoma dlhými perami, smerujúcimi dozadu, na žltom remienku. Zadný remienok je z čiernej kože.Model bol navrhnutý podĺa malého vtáčika  Kráľ Saska s dlhými perami nad očami z Novej Guinei. 


Model TIA, autor Lukáš Čunderlík


Čierne lodičky PIA s červenou lakovanou špičkou a modrým lakovaným bokom na 10 cm vysokom tenkom opätku, nad ktorou vybiehajú dopredu  dva dlhé ohnuté čierne perá. Inšpiráciou bol opäť malý vtáčik Manakin dlhochvostý z Južnej Ameriky. 


Model PIA, autor Lukáš Čunderlík


Lodičky GRUSA sú inšpirované africkým Žeriavom kráľovským a jeho zlatistým chcocholom, ktorý je zobrazený na čiernej špičke, zadná časť s 10 cm vysokým opätkom z bielej kože, stredná časť je z červenej lakovanej kože. 


Model GRUSA, autor Lukáš Čunderlík


Mohútne sandálky VILIA na drevenej platforme a na širokom opätku s čierno-bielymi pásikmi boli inšpirované mojím obľúbeným vzorom - zebrou.


Model VELIA, autor Lukáš Čunderlík 


Model FLY sú biele kožené lodičky na 10 cm vysokom opätku, ktorý je posypaný modro-čiernymi motýľmi z Austrálie. 


Model FLY, autor Lukáš Čunderlík 


2 komentáre: